Doperwten courgettesalade met feta
AllerHande oktober 2001
Ingrediënten
- 1 courgette
- 225 g doperwten diepvries
- zout
- 1 bosuitje
- ½ pakje Griekse feta à 200 g Dodoni
- 2 takjes munt
- 1 eetlepel(s) citroensap
- 4 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- versgemalen peper
Instructies
- Courgette wassen en in blokjes snijden.
- In pan met weinig water en zout courgette en doperwten ca. 2 minuten koken.
- In vergiet doen, afspoelen met koud water en goed laten uitlekken.
- Bosuitje schoonmaken en in ringetjes snijden.
- Feta in blokjes snijden.
- Muntblaadjes fijnhakken.
- In schaal citroensap met olie tot dressing kloppen.
- Munt erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper.
- Courgette, doperwtjes, uiringetjes en feta erdoor scheppen.
- Salade ca. 30 minuten laten staan, zodat smaak zich kan ontwikkelen.
- Salade nogmaals omscheppen en eventueel op smaak brengen met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren bij geroosterd vlees.