Dorade met citroen en sjalotten

Dorade met citroen en sjalotten

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 mooie dorade 1500 kgof 2 middelmatig grote
  • 2 citroenen
  • 4 sjalotten
  • 1 bosje peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g boter
  • 1 takje tijm
  • peper
  • zout

Instructies

  • Vraag aan uw vishandelaar de vis schoon te maken en te schubben.
  • peterselie, sjalotten en knoflook samen hakken.
  • Zout en peper er bij doen en de vis er mee vullen.
  • snijd de citroenen in dunne schijfjes.
  • Snij in 2 gelijke delen middendoor.
  • leg de dorade in een met boter ingesmeerde vuurvaste schotel.
  • Snijd met een scherp mes schuine, evenwijdige inkepingen in de vis, tot op de graat en glijd in elke keep een stukje citroen.
  • Peper en zout toevoegen en het takje tijm.
  • Doe er klontjes boter op en zet 20 a 30 min.
  • in een hete oven.
  • opdienen met gekookte aardappelen, met peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bijpassende wijn
een witte droge wijn: gros-plant of muscadet
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis