Doughnuts

Porties: 18 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 450 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 50 gram fijne witte suiker
  • 6 gram instant-gist
  • 2 dl melk
  • 1 losgeklopt ei
  • 25 gram gesmolten boter
  • zonnebloemolie om te frituren
  • fijne witte suiker om te bestuiven
  • frambozenjam als vulling

Instructies

  • Doe de bloem met het zout en de suiker in een kom, voeg de gist toe en klop er de melk, het ei en de boter door.
  • Kneed 10 minuten tot u een zacht, glad deeg heeft en laat dat afgedekt in dekom ± 2 uur rijzen tot het volume is verdubbeld.
  • Besla het deeg en rol het tot een lap van 1/2 cm dik uit.
  • Steek er rondjes van 18 cm doorsnee uit en steek desgewenst uit het midden van elke doughnut een rondje.
  • Leg ze op een ingevette bakplaat en laat ze afgedekt met ingevet plasticfolie tot het dubbele volume rijzen.
  • Verhit de olie tot 180°C (tot u een stukje brood in 1 minuut in de olie bruin kunt bakken) en frituur de doughnuts in 5 minuten goudbruin.
  • Laat ze afkoelen en wentel ze door de suiker.
  • Snijd de afgekoelde doughnuts aan de zijkanten gedeeltelijk open en doe erwat frambozenjam in.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak