Recepten

Doughnuts

Doughnuts

Recept categorieën Gebak
Aantal porties: 18 stuks

Van wie is dit recept: Astrid Veltman
Deel dit recept op jou Facebook

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Doe de bloem met het zout en de suiker in een kom, voeg de gist toe en klop er de melk, het ei en de boter door.
  • Kneed 10 minuten tot u een zacht, glad deeg heeft en laat dat afgedekt in dekom ± 2 uur rijzen tot het volume is verdubbeld.
  • Besla het deeg en rol het tot een lap van 1/2 cm dik uit.
  • Steek er rondjes van 18 cm doorsnee uit en steek desgewenst uit het midden van elke doughnut een rondje.
  • Leg ze op een ingevette bakplaat en laat ze afgedekt met ingevet plasticfolie tot het dubbele volume rijzen.
  • Verhit de olie tot 180°C (tot u een stukje brood in 1 minuut in de olie bruin kunt bakken) en frituur de doughnuts in 5 minuten goudbruin.
  • Laat ze afkoelen en wentel ze door de suiker.
  • Snijd de afgekoelde doughnuts aan de zijkanten gedeeltelijk open en doe erwat frambozenjam in.

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook
Print dit recept