Drie-vlezenpot
Ingrediënten
- 50 gram boter
- 150 gram doorregen varkenslappen
- 150 gram doorregen malse runderlappen
- 150 gram doorregen malse lamslappen of kipfilet
- 2 eetlepel kruidenazijn
- 1 winterwortel
- 1 prei
- 1 koolrabi
- ½ knolselderij
- 2 grote uien
- ruim 1/2 kg aardappelen
- 1 bouillontablet
- 1 bosje peterselie
- peper zout
Instructies
- Verhit de boter op matig vuur in een stoofpot.
- Snijd de 3 vleeslappen in blokjes, braad ze onder af en toe omscheppen in ± 10 minuten rondom goudbruin en voeg dan de azijn en 2 eetlepels water toe.
- Schrap intussen de wortel, was hem en snijd hem in blokjes.
- Snijd de bovenste lelijke bladeren en de wortelkanten van de koolrabi en de prei.
- Snijd ze overdwars in plakken van ± 3/4 cm dik, was ze en laat ze uitlekken.
- Was de knolselderij, schil hem dik en snijd hem in blokjes.
- Pel de uien en snipper ze grof.
- Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in plakjes van 3/4 cm dik.
- Voeg 1/4 liter water, het bouillontablet en peper en zout aan het vlees toe en roer er de voorbereide groenten en aardappelen door.
- Zet het vuur hoog en breng alles aan de kook.
- Schep het mengsel af en toe om.
- Zet het vuur laag (zo nodig met een vlamverdeler onder de pan), sluit de stoofpot en laat de inhoud ± 1 1/2 uur stoven.
- Schep alles af en toe door en voeg zo nodig nog wat water toe.
- Was intussen de peterselie, sla deze uit en knip de blaadjes boven een kopje fijn.
- Controleer na de stooftijd of het vlees gaar is en breng de drie-vlezenpot op smaak.
- Strooi er vlak voor bet serveren de peterselie over.