Drooggebakken kip

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg kip
  • olie
  • asem naar smaak
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • peper
  • zout

Instructies

  • Maak een papje van de asem met wat heet water en zeef de pitten eruit.
  • Pers de knoflook erboven uit.
  • Verdeel de kip in 8 stukken, wrijf die met het asemwater in en laat dit minstens 1 uur intrekken.
  • Dep de kip daarna droog en wrijf hem in met peper en zout.
  • Maak in een wok een flinke hoeveelheid olie heet; de stukken kip moeten behoorlijk de ruimte hebben om rond te drijven.
  • Bak de stukken kip lichtgeel en verhoog daarna de temperatuur, zodat de buitenkant knapperig bruin kan worden.
  • Garneer de kip met de schijfjes citroen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip