Duitse aardappelsoep
Ingrediënten
Instructies
- Schil de aardappelen en maak de knolselderij en de wortelen schoon.
- Houd het groen van de selderij en een halve wortel apart en snijd de rest van de groenten in stukjes.
- Pel de tomaten, ontpit ze en snijd ze in vieren.
- Pel 2 uien, hak ze fijn en stoof ze in een klontje boter.
- Voeg de gesneden groenten en de stukjes tomaat toe, schenk er de bouillon over en laat alles 30 minuten zachtjes koken.
- Roer de soep goed door en breng haar op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
- Pel de overgebleven ui, snijd hem in tweeën en snijd de helften in halve ringen.
- Snijd de halve wortel in juliënne, stoof die in een klontje boter beetgaar en voeg ze daarna aan de soep toe.
- Was een beetje groen van de selderij, scheur de blaadjes in stukjes en garneer de soep hiermee.
--------------------------------------------------------------------------------------------------