Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 3 eendenborst
Voor de saus
- 2 sjalotten
- 20 gram boter
- 100 gram port
- 100 gram water
- 1 el kalfsfondpoeder
- 5 gram maïzena
- 100 gram chocola puur
Bijgerecht
- 1 kg aardappels vastkokend
- 250 gram champignons
Instructies
- Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
- Kook de aardappelen bijna gaar.
- Laat afkoelen.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- Verwarm de oven voor op 90 graden.
- Snijd het overtollige vet aan de zijkanten van de eendenborst.
- Bewaar het vet.
- Snijd de filets kruislings in aan de vetkant.
- Bak de filets 3 minuten aan de vetkant en 2 minuten aan de andere zijde.
- Leg de filets in een ovenschaal en zet in de oven voor een uur.
- Controleer regelmatig met een kernthermometer.
- De kerntemperatuur moet tussen de 62 en 65 graden zijn.
- Mocht de temperatuur bereikt zijn en je bent nog niet klaar met de rest, verlaag dan de oventemperatuur naar 60 graden.
Chocolade-portsaus
- Pel en snipper de sjalotjes zo fijn mogelijk.
- Verwarm in een pan de boter en fruit de sjalotjes.
- Voeg de port toe en breng tegen de kook aan.
- Los het bouillonpoeder op in het water en voeg toe en laat 5 minuten zachtjes koken.
- Voeg de maïzena toe en laat even koken onder voortdurend roeren.
- Voeg de helft van de chocolade in stukjes toe.
- Laat dit oplossen.
- Proef de saus en voeg naar smaak meer chocolade toe.
Afmaken
- Bak de aardappelen in het eenden vet en voeg de champignons toe.
- Trancheer de eendenborsten en verdeel over de borden samen met de gebakken aardappelen en champignons.
- Giet wat saus over de filets en serveer.
- Doe de rest van de saus in een sauskom en zet apart op tafel.
Voedingswaarden
Calories: 257 kcal