Eendenborstfilet met honing en sherryazijn

Eendenborstfilet met honing en sherryazijn

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 17 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eendenborstfilet
  • eetlepel(s) honing
  • cl cognac
  • cl sherryazijn
  • 5 cl kalfsfond
  • zout
  • peper

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Snij de vel kant kruislinks in.
  • Bestrooi beide zijden met zout en peper.
  • Verhit een koekenpan en bak de eendenborstfilet 8 minuten aan de vel kant, keer dan om en bak de andere zijde nog 5 minuten.
  • Doe dit niet op een te hoog vuur, anders verbrand het vel.
  • Haal de eendenborst uit de pan en houd deze warm onder dubbelaluminiumfolie.
  • Schraap de aanbaksels los met een houten lepel en giet de cognac in de pan en flambeer (vergeet niet de afzuigkap uit te zetten).
  • Voeg dan de honing, azijn en de kalfsfond toe en kook deze voor de helft in.
  • Snijd de eendenborst in plakken en leg deze op een bord.
  • Verdeel de saus over de plakjes eendenborst en serveer.
  • Geef er b.v. gebakken aardappeltjes bij met een frisse salade.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Eend / Gevogelte