Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Snij de vel kant kruislinks in.
- Bestrooi beide zijden met zout en peper.
- Verhit een koekenpan en bak de eendenborstfilet 8 minuten aan de vel kant, keer dan om en bak de andere zijde nog 5 minuten.
- Doe dit niet op een te hoog vuur, anders verbrand het vel.
- Haal de eendenborst uit de pan en houd deze warm onder dubbelaluminiumfolie.
- Schraap de aanbaksels los met een houten lepel en giet de cognac in de pan en flambeer (vergeet niet de afzuigkap uit te zetten).
- Voeg dan de honing, azijn en de kalfsfond toe en kook deze voor de helft in.
- Snijd de eendenborst in plakken en leg deze op een bord.
- Verdeel de saus over de plakjes eendenborst en serveer.
- Geef er b.v. gebakken aardappeltjes bij met een frisse salade.