Eendenborstfilet met mediterrane salade

AllerHande december 2001
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eendenborstfilets
  • 1 zakje verse munt 15 g
  • 1 bakje mediterrane salade couscous met feta en olijven (400 g )
  • ½ bakje cherrytomaatjes à 250 g
  • 1 eetlepel(s) vloeibare honing
  • zout
  • peper

Instructies

  • Vel van eendenborstfilets met scherp mes kruislings tot bijna op vlees insnijden.
  • Ruime koekenpan verhitten en eendenborstfilets met velkant naar beneden ca. 7 minuten op middelhoog vuur bakken.
  • Filets keren en nog ca. 5 minuten bakken.
  • Intussen munt fijnhakken en door mediterrane salade mengen.
  • Cherrytomaatjes wassen en met salade over twee borden verdelen.
  • Eendenborstfilets uit pan nemen en honing door achtergebleven braadvocht roeren.
  • Vlees bestrooien met zout en peper, in plakjes snijden en naast salade leggen.
  • Honingjus over vlees en salade schenken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Eend / Gevogelte / Hoofdgerechten