Eendenborstfilet met rode portsaus 2

AllerHande november 2001
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eendenborstfilets à ca. 250 g
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepel(s) gedroogde tijm
  • 3 eetlepel(s) boter of margarine
  • dl rode port
  • 1 eetlepel(s) balsamicoazijn
  • 2 eetlepel(s) groene peperkorrels potje
  • ½ zakje waterkers à 75 g

Instructies

  • Vel van eendenborstfilets met scherp mes in ruitpatroon inkruisen.
  • Eendenborst bestrooien met zout, peper en tijm.
  • In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten.
  • Filets op velkant ca. 5 minuten bakken, keren en aan andere kant in ca. 1 minuut dichtschroeien.
  • Filets uit pan nemen.
  • Ca. 3 eetlepels bakvet achterhouden, rest weggooien.
  • Port en azijn bij in pan achtergebleven bakvet schenken en aan de kook brengen.
  • Port in ca. 2 minuten op middelhoog vuur iets laten inkoken, af en toe roeren.
  • Eendenborstfilets ca. 3 minuten aan beide kanten in saus verwarmen.
  • Uit pan nemen en op plank leggen.
  • Groene peper door saus roeren.
  • Pan van vuur nemen en rest van boter in kleine stukjes erdoor kloppen.
  • Eendenborstfilets in dunne plakjes snijden, waterkers over vier borden verdelen en plakjes eendenborst erop leggen.
  • Saus erover schenken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Eend / Gevogelte / Voorgerechten