Eendenborstfilet met rode portsaus 2
AllerHande november 2001
Ingrediënten
Instructies
- Vel van eendenborstfilets met scherp mes in ruitpatroon inkruisen.
- Eendenborst bestrooien met zout, peper en tijm.
- In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten.
- Filets op velkant ca. 5 minuten bakken, keren en aan andere kant in ca. 1 minuut dichtschroeien.
- Filets uit pan nemen.
- Ca. 3 eetlepels bakvet achterhouden, rest weggooien.
- Port en azijn bij in pan achtergebleven bakvet schenken en aan de kook brengen.
- Port in ca. 2 minuten op middelhoog vuur iets laten inkoken, af en toe roeren.
- Eendenborstfilets ca. 3 minuten aan beide kanten in saus verwarmen.
- Uit pan nemen en op plank leggen.
- Groene peper door saus roeren.
- Pan van vuur nemen en rest van boter in kleine stukjes erdoor kloppen.
- Eendenborstfilets in dunne plakjes snijden, waterkers over vier borden verdelen en plakjes eendenborst erop leggen.
- Saus erover schenken.