Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Pel de ui en snijd deze in 6 stukken.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in 6 stukken.
- Snijd de eendenborst in stukken van ongeveer gelijke stukken als de appel en de ui.
- Rijg de ui, appel en het vlees om en om aan de spiesen.
- Leg de spiesen in een schaaltje en bestrooi ze met de provençaalse kruiden.
- Besprenkel ze ruim met olijfolie.
- Laat een half uur marineren.
- Verhit een pan en bak de spiesen aan beide zijden.
- Zodra ze mooi aangebakken zijn, zet dan het vuur lager en laat ze verder garen. (Eventueel kun je ze ook in de oven nagaren op een ovenplaatje op 175°.)
- Flambeer met de calvados.
- Vergeet niet vooraf de afzuigkap uit te zetten!
- Strooi nadat het vuur gedoofd is wat zout en peper over de spiezen.
- Verdeel de honing over de spiesen en laat ze nog even nagaren.
- Haal de spiesen uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
- Deglaceer de pan met de appelazijn en schraap met een houten lepel de aanbaksels los.
- Verdeel de spiesen over de borden en giet er de saus over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er bv gebakken aardappeltjes bij.