Eendenborstspies met appel

Eendenborstspies met appel

Porties: 2
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Marineertijd 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eendenborstfilet
  • 1 appels stevig
  • 1 rode ui
  • 2 satéprikkers
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • 1 eetlepel(s) honing
  • 3 cl appel azijn
  • 3 cl calvados
  • zout
  • olijfolie
  • peper

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Pel de ui en snijd deze in 6 stukken.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in 6 stukken.
  • Snijd de eendenborst in stukken van ongeveer gelijke stukken als de appel en de ui.
  • Rijg de ui, appel en het vlees om en om aan de spiesen.
  • Leg de spiesen in een schaaltje en bestrooi ze met de provençaalse kruiden.
  • Besprenkel ze ruim met olijfolie.
  • Laat een half uur marineren.
  • Verhit een pan en bak de spiesen aan beide zijden.
  • Zodra ze mooi aangebakken zijn, zet dan het vuur lager en laat ze verder garen. (Eventueel kun je ze ook in de oven nagaren op een ovenplaatje op 175°.)
  • Flambeer met de calvados.
  • Vergeet niet vooraf de afzuigkap uit te zetten!
  • Strooi nadat het vuur gedoofd is wat zout en peper over de spiezen.
  • Verdeel de honing over de spiesen en laat ze nog even nagaren.
  • Haal de spiesen uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Deglaceer de pan met de appelazijn en schraap met een houten lepel de aanbaksels los.
  • Verdeel de spiesen over de borden en giet er de saus over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er bv gebakken aardappeltjes bij.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Eend / Fruit / Gevogelte