Eendensaté met portsiroop
AllerHande februari 2000
Ingrediënten
Instructies
- Satéstokjes in koud water leggen.
- Sjalotje pellen en fijnsnipperen.
- In pan ½ eetlepel boter verhitten, sjalotje ca. ½ minuut fruiten.
- Fond toevoegen en 3 minuten op hoog vuur inkoken.
- Saus zeven.
- Port en gembersiroop erdoor roeren en op hoog vuur ca. 5 minuten inkoken.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Vel van eendenborst verwijderen en eendenborst in 18 blokjes snijden.
- 6 Eendenblokjes met ontbijtspek omwikkelen.
- Aan satéprikker afwisselend blokje eend, blokje eend met spek en blokje eend rijgen.
- Grill voorverwarmen op hoogste stand. Intussen witlof wassen en in lengte in dunne repen snijden.
- Saté ca. 10 cm onder grill schuiven en in 7 à 8 minuten rosé grillen.
- Intussen siroop aan de kook brengen en vuur uitzetten.
- In wok of koekenpan rest van boter verwarmen.
- Witlof ca. 1 minuut roerbakken.
- Bestrooien met poedersuiker en over twee borden verdelen.
- Saté op witlof leggen.
- Siroop druppelsgewijs op saté en bord scheppen.