Eendesoep

      Reacties uitgeschakeld voor Eendesoep

Eendesoep

Recept afdrukken
Categoriemet gevogelte, Soepen
porties4
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 2 schoongemaakte en gehakte lenteui
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 2 1/2 cm geschilde en zeer fijn gehakte gember
  • 100 gr gekookt eendevlees
  • 100 gr wintermeloen alleen in blik te in flinterdunne reepjeskoop in speciaalzaken
  • 1 1/2 liter kippenbouillon of eendebouillon
  • zout
  • 1 mespunt ve-tsin
  • 1-2 eetlepels Shau Hsing wijn of droge sherry
  • 2 theelepels maïzena opgelost in een beetje bouillon
  • peper

Bereidingswijze

  • Bak eerst de lente-uitjes in de hete olie even glazig en voeg dan de gehakte gember en het eendevlees toe.
  • Laat de wintermeloen uitlekken en snijd er kleine stukjes of plakjes van.
  • Doe die samen met de overige ingrediënten in de bouillon en breng de soep aan de kook.
  • Schenk de wijn of de sherry erbij, bind met de aangemaakte maïzena en breng de soep op smaak met wat zout en peper.
  • Schep de soep in verwarmde kommen en serveer direct.