Eendesoep
Ingrediënten
- 2 schoongemaakte en gehakte lenteui
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 2 ½ cm geschilde en zeer fijn gehakte gember
- 100 gr gekookt eendevlees
- 100 gram wintermeloen alleen in blik te in flinterdunne reepjeskoop in speciaalzaken
- 1 ½ liter kippenbouillon of eendebouillon
- zout
- 1 mespunt ve-tsin
- 1-2 eetlepels Shau Hsing wijn of droge sherry
- 2 theelepels maïzena opgelost in een beetje bouillon
- peper
Instructies
- Bak eerst de lente-uitjes in de hete olie even glazig en voeg dan de gehakte gember en het eendevlees toe.
- Laat de wintermeloen uitlekken en snijd er kleine stukjes of plakjes van.
- Doe die samen met de overige ingrediënten in de bouillon en breng de soep aan de kook.
- Schenk de wijn of de sherry erbij, bind met de aangemaakte maïzena en breng de soep op smaak met wat zout en peper.
- Schep de soep in verwarmde kommen en serveer direct.