Eiermiesalade met roergebakken biefstuk

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • ½ rode Spaanse peper
  • 1 cm verse gemberwortel
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 200 gram biefstuk
  • 100 gram winterwortel
  • ¼ krop ijsbergsla
  • 125 gram eiermie
  • 2 eetlepels sherryazijn
  • 3 eetlepels olie
  • 1 theelepel sesamolie
  • zout peper
  • 1 eetlepel cashewnoten lichtgezouten

Instructies

  • Maak de knoflook, de peper en de gemberwortel schoon, hak ze heel fijn en vermeng ze met de oestersaus.
  • Snijd de biefstuk in dunne plakjes en schep die door de marinade.
  • Laat de biefstuk ± 5 minuten staan.
  • Rasp de wortel grof en snijd de sla in dunne reepjes.
  • Bereid de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat hem in een vergiet goed uitlekken.
  • Klop in een kom de azijn met 2 eetlepels olie en de sesamolie tot een sausje en schep de mie, de wortel en de sla daardoor.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Verhit de andere eetlepel olie in een wok of koekenpan en bak de biefstuk op hoog vuur in ± 2 minuten al omscheppend bruin en knapperig.
  • Verdeel de miesalade over 2 borden, schep er de biefstuk op en strooi er de cashewnoten over.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Ei / Rundvlees / Salade / Vlees