Eirolletje met spek en champignons

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 500 g champignons grof gehakt
  • 4 scharreleieren
  • peper
  • zout
  • 8 plakjes katenspek

Instructies

  • Verhit 1 eetlepel van de olie en fruit de ui met de knoflook 5 minuten op een halfhoog vuur goudgeel en glazig.
  • Voeg de champignons toe en bak ze al omscheppend 3 minuten mee.
  • Breng het mengsel op smaak met peper, zout en chilipoeder.
  • Klop de eieren stuk voor stuk los met een scheutje water en peper en zout naar smaak.
  • Verhit een klein beetje olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak 4 omeletten.
  • Verdeel het paddestoelenmengsel erover en rol de omeletten op.
  • Omwikkel ze elk met 2 plakjes katenspek en leg ze terug in de pan.
  • Laat ze kort bakken.
  • Lekker met een stamppotje van aardappelen en prei.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Huiswijn wit
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Varkensvlees