Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 vanillestokje
- 5 deciliter melk
- 3 ei
- 75 gram poedersuiker
- 2 witte schuimkransen
Instructies
- Schep de saus in twee diepe borden, leg er de schuimkransjes op en schep desgewenst stukjes vers fruit die met wat likeur zijn besprenkeld in de kransjes.
- Splijt het vanillestokje in de lengte en schraap er met de achterkant van een mesje het merg uit.
- Breng de melk met het vanillemerg en het stokje op laag vuur aan de kook, draai het vuur laag en laat tegen de kook aan circa 20 minuten trekken.
- Klop intussen met de mixer de eierdooiers en de poedersuiker tot een licht en luchtig mengsel. Dat duurt circa 10 minuten.
- Giet de warme melk door een zeef bij het dooiermengsel.
- Giet het mengsel terug in de pan.
- Laat de saus al roerend op laag vuur binden.
- De saus mag niet koken, want dan gaan de dooiers schiften.
- Laat de saus, terwijl u er af en toe in roert, afkoelen en bewaar in de koelkast.