Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 stuks kipfilet ongeveer 300 gram
- 1 bakje Conimex Boemboe sajoer boontjes
- 400 gram sperziebonen gewassen en ontdaan van puntjes
- 2 eieren hardgekookt
- 150 gram zilvervliesrijst
- 200 ml water
- 1 eetlepel(s) ketjap manis
- Peper naar smaak
- olie spray
- Zout naar smaak
- 2 eetlepel(s) Indonesisch gebakken uitjes
Instructies
- Begin met het koken van de zilvervliesrijst en snijd de kipfilet ondertussen in blokjes
- Vervolgens de rijst afgieten en aan de kant zetten;
- Kook de sperziebonen in ongeveer 4 minuten;
- Bak ondertussen de kipfilet (met olie Spray) in een wok met peper, zout en peper bruin.
- Voeg nu de sperziebonen toe en laat even meebakken;
- Voeg nu de Bamboe toe met 200 milliliter water;
- Goed roeren en ongeveer 10-15 minuten laten pruttelen;
- Voeg nu de rijst toe aan de pan en roer goed door elkaar;
- Schep op en garneer met de Indonesisch gebakken uitjes.