Elzasser Bäckerofen
Ingrediënten
- 250 gram varkenspoelet
- 250 gram lamspoelet
- 250 gram runderpoelet
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- peterselie
- 500 gram aardappels
- 25 gram boter
- zout zwarte peper
- ½ liter droge witte wijn
- 1 laurierblad
Instructies
- Pel de uien en snijd ze in schijven of grof in blokjes.
- Pel de knoflook en hak hem fijn.
- Snijd de peterselie klein.
- Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes.
- Verhit de boter in een grote pan en bak de uien lichtgeel.
- Leg de aardappelen, het vlees en de uien in lagen in een ovenschaal en strooi op iedere laag zout en peper, wat knoflook en de peterselie.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Giet de wijn voorzichtig over het gerecht en leg er de laurier op.
- Sluit de schaal goed af, schuif hem in de oven en bak het gerecht in 2 1/2 uur rustig gaar.