Elzasser Gehaktballetjes
Ingrediënten
- 500 g gehakt
- 1 zakje Franse uiensoep
- 1 ei
- Paneermeel
Instructies
- Meng het zakje Franse uiensoep en het ei door het gehakt in een kom.
- Laat het mengsel minstens 1 uur rusten in de koelkast om de smaken te laten intrekken.
- Voeg geen zout, peper of andere kruiden toe aan het gehaktmengsel.
- Voeg wat paneermeel toe aan het gehaktmengsel en kneed dit goed door elkaar, zodat het gehakt stevig wordt.
- Draai kleine balletjes van het gehakt.
- Verhit wat olie of braadboter in een pan en bak de gehaktballetjes op je gebruikelijke manier tot ze goudbruin en gaar zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze Elzasser gehaktballetjes passen goed bij een lichte Elzasser witte wijn, zoals een Riesling of een Pinot Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 260 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 18 g | Vet: 18 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 1 g