Elzasser Gehaktballetjes

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
rusttijd 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g gehakt
  • 1 zakje Franse uiensoep
  • 1 ei
  • Paneermeel

Instructies

  • Meng het zakje Franse uiensoep en het ei door het gehakt in een kom.
  • Laat het mengsel minstens 1 uur rusten in de koelkast om de smaken te laten intrekken.
  • Voeg geen zout, peper of andere kruiden toe aan het gehaktmengsel.
  • Voeg wat paneermeel toe aan het gehaktmengsel en kneed dit goed door elkaar, zodat het gehakt stevig wordt.
  • Draai kleine balletjes van het gehakt.
  • Verhit wat olie of braadboter in een pan en bak de gehaktballetjes op je gebruikelijke manier tot ze goudbruin en gaar zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze Elzasser gehaktballetjes passen goed bij een lichte Elzasser witte wijn, zoals een Riesling of een Pinot Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 260 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 18 g | Vet: 18 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 1 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Vlees
Land van herkomst Frankrijk