Engelse peperkoek

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 320 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 soeplepel mix speculaaskruiden
  • 150 gram honing
  • 75 gram bruine suiker
  • 1 koffielepel kaneel
  • 60 gram boter
  • 1 ½ dl half melk/half karnemelk

Instructies

  • Vet een langwerpige vorm in en bestrooi hem met paneermeel.
  • Breng de honing, suiker, kaneel en boter al roerend aan de kook.
  • Zeef de speculaaskruiden en de zelfrijzende bloem in een ruime kom en meng er al roerend de siroop en de melk door tot een glad beslag ontstaat.
  • Doe het deeg in de vorm en bak de koek 40 minuten op 190°C.
  • Laat even afkoelen voordat u de peperkoek uit de vorm haalt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Land van herkomst Engeland