Entrecôte met knoflookboter

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bol knoflook
  • 50 g boter
  • versgemalen peper
  • zout
  • 1 bos(jes) worteltjes schoongemaakt en in schuine plakjes
  • 4 entrecôtes
  • 2 zakjes Maggi aardappelpuree à la minute pak à 3 zakjes
  • 1 zak zomerse ijsbergmelange
  • 1 bakje 1000 islands sladressing à 90 g

Instructies

  • Leg de knoflook in een voorverwarmde oven (225 °C) en pof hem ± 15 minuten totdat de knoflook zacht is.
  • Snijd de onderkant van de bol knoflook en druk de teentjes uit de vliesjes.
  • Prak ze met zout naar smaak door de boter.
  • Kook de worteltjes in water met zout in ± 5 minuten beetgaar en giet ze af.
  • Bestrooi de entrecôtes met peper en zout en grill ze in een grillpan aan beide kanten bruin en in ± 5 minuten rosé.
  • Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzigen op de verpakking.
  • Schep de slamelange met de dressing door elkaar.
  • Verdeel de knoflookboter over het vlees en serveer met de worteltjes, de salade en de aardappelpuree.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Schep 4 eetlepels fijngehakte verse peterselie door de puree.

Wijnadvies:

Andes peaks, cabernet sauvignon, Chili
--------------------------------------------------------------------------------------------------