Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram spliterwten
- 250 gram prei fijn gesneden
- 1 knolselderij in kleine blokjes
- 2 winterwortel in kleine blokjes
- 500 gram krabbetjes of karbonade
- 1 rookworst
- 1 bosje bladpeterselie
- 1 ui grof gesnipperd
- 2 groentebouillonblokjes
Instructies
- Week de spliterwten in ruim water gedurende 1 nacht.
- Giet af en spoel de spliterwten goed af.
- Kook in een grote pan de krabbetjes of karbonade gedurende 3 uur op laag vuur.
- Haal hierna het vlees uit de pan met een schuimspaan.
- Haal het vlees van de botten en snijd het vlees in kleine stukjes.
- Doe de spliterwten en de groenten in de pan met kookvocht en voeg de 2 groentebouillonblokjes toe.
- Laat gedurende 2 uur koken.
- Voeg het fijngesneden vlees toe en laat nog een halfuurtje zachtjes koken.
- Voeg de in plakjes gesneden rookworst met de fijn gesneden peterselie toe en laat nog 15 minuten zachtjes koken.