Erwtensoep van Harry Bloksma

Erwtensoep

Erwtensoep van Harry Bloksma

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 3 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram spliterwten
  • 250 gram prei fijn gesneden
  • 1 knolselderij in kleine blokjes
  • 2 winterwortel in kleine blokjes
  • 500 gram krabbetjes of karbonade
  • 1 rookworst
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1 ui grof gesnipperd
  • 2 groentebouillonblokjes

Instructies

  • Week de spliterwten in ruim water gedurende 1 nacht.
  • Giet af en spoel de spliterwten goed af.
  • Kook in een grote pan de krabbetjes of karbonade gedurende 3 uur op laag vuur.
  • Haal hierna het vlees uit de pan met een schuimspaan.
  • Haal het vlees van de botten en snijd het vlees in kleine stukjes.
  • Doe de spliterwten en de groenten in de pan met kookvocht en voeg de 2 groentebouillonblokjes toe.
  • Laat gedurende 2 uur koken.
  • Voeg het fijngesneden vlees toe en laat nog een halfuurtje zachtjes koken.
  • Voeg de in plakjes gesneden rookworst met de fijn gesneden peterselie toe en laat nog 15 minuten zachtjes koken.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep / Varkensvlees