Recepten

Escargots à la Dijonnaise

Escargots à la Dijonnaise

wijngaardslakken uit Dijon
Recept categorieën Slakken, Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Aantal porties: 4

Van wie is dit recept: Voer voor gastronomen
Deel dit recept op jou Facebook

Print dit recept

———————————————————————————————

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Hak de sjalotjes zeer fijn.
  • Stamp de knoflook fijn in een vijzel.
  • Roer de boter zacht.
  • Pocheer het rundermerg even in wat bouillon van een blokje.
  • Druk door een zeef.
  • Maak een kruidenboter van de zachtgeroerde boter, knoflook, zout, peper, rundermerg en truffel.
  • Voeg ½ dl van de bouillon bij de wijn.
  • Voeg de sjalotjes toe en kook dit in tot 2 cl.
  • Doe dit ingekookte mengsel op de bodem van de slakkenhuizen en leg er een slak in.
  • Vul op met kruidenboter.
  • Zet de slakken in een oven van 160º tot ze goed doorgewarmd zijn.
  • Serveer met vers stokbrood.

Tips

 
 

———————————————————————————————



Deel dit lekkers op Facebook
Print dit recept