Escargots à la Menetrel

wijngaardslakken op de wijze van Menet
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 24 escargots
  • 10 g sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 deciliter witte wijn
  • paneermeel
  • 125 g boter
  • 10 g peterselie
  • 3 Ansjovis filets
  • zout
  • peper

Instructies

  • Maak eerst een escargotboter: Leg als de ansjovis te zout is een uur in water.
  • Hak de sjalotjes, knoflook en peterselie fijn.
  • Snij de ansjovis klein.
  • Roer de boter zacht en meng de genoemde ingredienten erdoor.
  • Voeg zout en peper toe.
  • Druk de boter door een zeef.
  • Leg in elke schelp een klein nootje van de boter.
  • Leg er een slak op en vul de schelp af met de boter.
  • Druk deze een beetje aan.
  • Leg de schelpen in een platte schaal.
  • Schenk wat wijn over de schelpen.
  • Bestrooi met paneermeel en zet de schaal 10 minuten in een oven van 200º.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
 
————————————————————————————————–
Recept categorieën Slakken / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk