Recepten

Escargots au chablis

Escargots au chablis

wijngaardslakken met chablis
Recept categorieën Slakken, Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Aantal porties: 4

Van wie is dit recept: Voer voor gastronomen
Deel dit recept op jou Facebook

Print dit recept

———————————————————————————————

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Hak de sjalotjes fijn.
  • Laat de rozijnen weken in de chablis.
  • Droog de hazelnoten in de oven en hak ze fijn.
  • Smelt de boter en fruit de sjalotjes hierin 3 minuten.
  • Snij de champignons in vieren.
  • Voeg de champignons en de slakken toe en flambeer met de cognac.
  • Voeg de chablis, kappertjes, rozijnen en hazelnoter toe.
  • Laat op een zacht vuur tot de helft inkoken.
  • Voeg dan de escargotboter beetje bij beetje toe en blijf voortdurend roeren.
  • Schenk het mengsel in 4 potjes en serveer heet.
  • Serveer er stokbrood bij.

Tips

 
 

———————————————————————————————



Deel dit lekkers op Facebook
Print dit recept