Escargots au chablis
Escargots au chablis
wijngaardslakken met chablis
Aantal porties:
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook
———————————————————————————————
Ingrediënten:
- 24 slakken
- 8 champignons
- 12 kappertjes
- 1 glas chablis
- 50 g hazelnoten
- 50 g escargottboter
- 50 g boter
- 2 eetlepel(s) cognac
- 1 eetlepel(s) rozijnen
- 2 sjalotjes
- zout
- peper
Bereidingswijze:
- Hak de sjalotjes fijn.
- Laat de rozijnen weken in de chablis.
- Droog de hazelnoten in de oven en hak ze fijn.
- Smelt de boter en fruit de sjalotjes hierin 3 minuten.
- Snij de champignons in vieren.
- Voeg de champignons en de slakken toe en flambeer met de cognac.
- Voeg de chablis, kappertjes, rozijnen en hazelnoter toe.
- Laat op een zacht vuur tot de helft inkoken.
- Voeg dan de escargotboter beetje bij beetje toe en blijf voortdurend roeren.
- Schenk het mengsel in 4 potjes en serveer heet.
- Serveer er stokbrood bij.
Tips
———————————————————————————————
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook