Escargots au chablis

wijngaardslakken met chablis
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 24 slakken
  • 8 champignons
  • 12 kappertjes
  • 1 glas chablis
  • 50 g hazelnoten
  • 50 g escargottboter
  • 50 g boter
  • 2 eetlepel(s) cognac
  • 1 eetlepel(s) rozijnen
  • 2 sjalotjes
  • zout
  • peper

Instructies

  • Hak de sjalotjes fijn.
  • Laat de rozijnen weken in de chablis.
  • Droog de hazelnoten in de oven en hak ze fijn.
  • Smelt de boter en fruit de sjalotjes hierin 3 minuten.
  • Snij de champignons in vieren.
  • Voeg de champignons en de slakken toe en flambeer met de cognac.
  • Voeg de chablis, kappertjes, rozijnen en hazelnoter toe.
  • Laat op een zacht vuur tot de helft inkoken.
  • Voeg dan de escargotboter beetje bij beetje toe en blijf voortdurend roeren.
  • Schenk het mengsel in 4 potjes en serveer heet.
  • Serveer er stokbrood bij.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
 
————————————————————————————————–
Recept categorieën Slakken / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk