Gemarineerd Wild Zwijn met Rode Kool

Porties: 6
Bereidingstijd: 3 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1,5 kg wild zwijn bout of lendestuk
  • 2 eetlepels cognac
  • 2 uien in ringen
  • 2 wortelen in plakjes
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel bloem
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 fles rode wijn
  • Bouquet garni laurierblad, tijm en peterselie gebonden in een stengel bleekselderij
  • 2 sneetjes roggebrood zonder korst
  • 2 eetlepels rode wijnazijn

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Verhit in een ruime braadpan de olijfolie en braad het wild zwijn op hoog vuur aan alle kanten goudbruin.
  • Voeg de cognac, uien, wortelen, zout en peper toe.
  • Bak op laag vuur de groenten zacht, zonder ze te laten verkleuren, en roer regelmatig.
  • Meng de bloem erdoor en laat al roerende kort kleuren.
  • Voeg de knoflook toe en schenk voldoende rode wijn erbij zodat het vlees net onderstaat.
  • Voeg het bouquet garni toe en breng aan de kook.
  • Dek de pan af en zet deze in de voorverwarmde oven.
  • Laat het vlees in 2 1/2 uur gaar braden.
  • Week ondertussen het roggebrood in de rode wijnazijn.
  • Als het vlees gaar is, knijp het roggebrood uit en roer het door het kookvocht tot de saus gebonden is.
  • Laat het vlees afgedekt in de oven nog 30 minuten braden.
  • Laat het vlees 15 minuten rusten, snijd het in dikke plakken en zeef de saus.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer dit gemarineerde wild zwijn met rode kool en laat je gasten genieten van dit overheerlijke gerecht!
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Wild
Feestdagen etc Kerst