Exotisch salade met lamsworstjes

Porties: 4 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ krop ijsbergsla
  • 1 rijpe mango
  • ¼ rode paprika
  • 1 ei
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 dl olie
  • ½ dl azijn
  • 1 theelepel suiker
  • peper zout
  • boter
  • 300 gram kleine lamsworstjes 8 merguez
  • 100 gram zure room
  • enkele plukjes kervel

Instructies

  • Maak de ijsbergsla schoon en snijd hem in dunne reepjes.
  • Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd het daarna in dobbelsteentjes.
  • Bewaar voor de saus restjes mango die aan de pit vastzitten tot u ± 3 eetlepels vruchtvlees heeft. Snijd de paprika in dobbelsteentjes.
  • Doe het ei en de mosterd in een keukenmachine en pureer het fijn.
  • Voeg er de 3 eetlepels mangovruchtvlees bij en vervolgens geleidelijk de olie, de azijn en een theelepel suiker.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Dit levert een mooie mayonaiseachtige saus op.
  • Vermeng de sla met de mango en de paprikadobbelsteentjes en verdeel dit over 4 bordjes en lepel er wat saus over.
  • Bak de worstjes in een klontje boter en schik er twee op elk bordje.
  • Leg er een lepel zure room op en versier met wat kervel.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Lamsvlees / Salade / Vlees