Exotisch stamppotje
Ingrediënten
- 1 kg aardappels
- 2 ui
- 2 teentjes knoflook.
- 3 cm gember
- 1 winterwortel
- 1 paksoi
- 50 gram hazelnoot
- 40 gram boter
- 1 eetlepel(s) ketoembar
- 1 dl melk
- 2 eetlepel(s) koriander
Instructies
- Kook 1 kg aardappelen gaar.
- Snipper 2 uien en 2 teentjes knoflook.
- Schil 3 cm gemberwortel en rasp hem fijn.
- Snijd 1 winterwortel en 1 struik paksoi in dunne reepjes.
- Rooster 50 gr hazelnoten met vlies in een droge koekenpan en hak ze grof.
- Smelt 40 gr boter in een ruime pan en fruit de ui met de knoflook op laag vuur in ± 3 minuten glazig.
- Voeg de geraspte gember, de wortelreepjes en 1 eetlepel ketoembar toe en bak ze omscheppend 5 minuten mee.
- Breng 1 dl melk aan de kook.
- Giet de aardappels af en stamp ze met de melk en peper naar smaak tot een luchtige puree.
- Schep er het uimengsel, de paksoi en 3 eetlepels gesneden gember door en warm alles omscheppend goed door.
- Garneer met de achtergehouden hazelnoten en 2 eetlepels fijngehakte koriander.