Exotische gevogeltespiesjes
Ingrediënten
Instructies
- Maak de ananas schoon en verwijder het hart met een appelboor.
- Snijd schijven van ± 1 cm en verdeel die in 6 partjes.
- Snijd de kipfilets in ongeveer gelijke stukken.
- Spies afwisselend een stukje ananas en een stukje kip op een stokje.
- Maak een mengsel van de olie, de sambal oelek, wat peper en zout, wentel er de
- brochettes in en laat ze ongeveer 1 uur marineren.
- Braad ze daarna op de barbecue gaar.
- Maak de saus.
- Vermeng de ketchup, wijnazijn, paprika en stemgember.
- Voeg de ananasstukjes bij de saus.
- Verwarm het mengsel zonder te koken en verdeel het over de spiesjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
De in stukken gesneden wortelstokken komen in de handel als verse groene gember. Stemgember is gemaakt van de beste stukken, is zeer geurig en niet scherp van smaak.