Exotische gevogeltespiesjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ ananas
  • 500 gram kip
  • 1 dl arachideolie
  • ½ theelepel sambal oelek
  • 4 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 1 eetlepel paprika
  • gember
  • 1 ananas
  • peper
  • zout

Instructies

  • Maak de ananas schoon en verwijder het hart met een appelboor.
  • Snijd schijven van ± 1 cm en verdeel die in 6 partjes.
  • Snijd de kipfilets in ongeveer gelijke stukken.
  • Spies afwisselend een stukje ananas en een stukje kip op een stokje.
  • Maak een mengsel van de olie, de sambal oelek, wat peper en zout, wentel er de
  • brochettes in en laat ze ongeveer 1 uur marineren.
  • Braad ze daarna op de barbecue gaar.
  • Maak de saus.
  • Vermeng de ketchup, wijnazijn, paprika en stemgember.
  • Voeg de ananasstukjes bij de saus.
  • Verwarm het mengsel zonder te koken en verdeel het over de spiesjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

De in stukken gesneden wortelstokken komen in de handel als verse groene gember. Stemgember is gemaakt van de beste stukken, is zeer geurig en niet scherp van smaak.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Gevogelte / Kip