Fagottini con Basilico, Ricotta e salmone con Salsa ai Quattro Formaggi

Fagottini met zalm en kaassaus

Porties: 3
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram Fagottini con Basilico e Ricotta Buitoni Fresco
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gram wilde spinazie in repen
  • 200 gram Salsa ai Quattro Formaggi Buitoni Fresco
  • 150 gram zalmfilet verse / in kleine reepjes
  • 4 eetlepels grof geraspte pecorino

Instructies

  • Kook de fagottini in ruim kokend water met zout in ± 4 minuten beetgaar en laat ze uitlekken.
  • Verhit de olie, laat de spinazie al omscheppend op hoog vuur slinken en laat het vocht verdampen.
  • Roer er de Salsa ai Quattro Formaggi, zout en peper door, voeg de reepjes zalm toe en verwarm alles goed.
  • Meng de spinaziesaus met de fagottini en strooi de kaas erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wilde spinazie is een veel voorkomende groente in Toscane. Deze spinazie is
stugger dan onze Hollandse variatie en is erg geschikt om te roerbakken. Was
de spinazie voor gebruik en laat ze goed uitlekken. Snijd de spinazie in grove
repen en bak ze onder omscheppen in olijfolie die op smaak is gebracht met
knoflook. Na 2-3 minuten, als de spinazie voldoende is geslonken, kan ze
worden geserveerd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Vis / Voorgerechten / Zalm
Land van herkomst Italië