Faisan à l’Alsacienne

Elzasser fazant
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 fazant
  • 1 saucijsje
  • 1 kg zuurkool
  • 2 dl bouuillon
  • laurier
  • 10 jeneverbessen
  • 250 g gezouten spek
  • 250 g gerookt spek
  • dl Elzasser wijn
  • tijm
  • 1 kruidnagel
  • 100 g ganzevet

Instructies

  • Verwarm in een pan 50 g ganzevet.
  • Doe er de zuurkool bij en verwarm deze.
  • Voeg de wijn toe.
  • Voeg dan de beide soorten spek, tijm , laurier, jebneverbessen en kruidnagel toe.
  • Zet de deksel op de pan en kook op een zacht vuur gedurende een uur.
  • Keer de inhoud van de pan af en toe om.
  • Smelt de rest van het ganzevet in een pan en bak hierin snel de fazant aan alle kanten bruin in 20 minuten.
  • Gooi het vet weg.
  • Voeg dan de fazant bij de zuurkool.
  • Voeg hier ook het saucijsje bij en de verwarmde bouillon.
  • Sluit de pan goed af en laat nog 50 minuten zachtjes sudderen, tot de fazant gaar is.
  • 10 minuten voor het einde van de kooktijd prikken we met een vork in het saucijsje.
  • Leg de zuurkool op een schotel.
  • Snij de fazant in vieren en het spek in stukken.
  • Omring de zuurkool met dit alles.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten
Land van herkomst Frankrijk