Fajita a la Sandra

Fajita a la Sandra

(voor 2 persoon, 7 punten per persoon)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 450 gram kipfilethaasjes
  • 2 paprika-chili tortilla’s van No Fairytale
  • 1 blik tomatenblokjes 400 gram
  • 3 paprika 3 kleuren in reepjes gesneden
  • 1 ui in halve ringen
  • 1 rode ui in halve ringen
  • 4 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
  • 2 eetlepel(s) Greensweet Syrup gold
  • 1 zakje fajita kruidenmix
  • 1 jalapenopeper rood of groen, ontzaad en klein gesneden
  • ½ limoen het sap
  • peper
  • zout
  • 1 eetlepel(s) becel light

Instructies

  • Fruit de ui en knoflook even aan in de becel.
  • Voeg de kipfilethaasjes, de jalapenopeper en de Greensweet Syrup toe, roerbak even kort en voeg dan de paprika en de fajita kruiden toe.
  • Roerbak een minuut of 2, voeg de tomatenblokjes toe en laat in zijn geheel nog een minuut of 15 onder af en toe roeren op middelmatig vuur pruttelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bijgerechten, naar eigen keus:
rucola sla (0 punten extra)
AH wrap saus Fajita ( 4 eetlepels, 1 punt extra)
zure room (1 eetlepel per persoon, 1 punt extra)
Guacamole (zelf gemaakt): ( 1 punt per eetlepel)
2 avocado’s (halveren, pit eruit, uitgelepeld, heel klein gesneden)
1 sjalot (heel klein gesneden)
8 kleine cherrytomaatjes (klein gesneden)
4 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt)
50 gram geraspte kaas 30+
1/2 limoen (alleen het sap)
chilivlokken (naar smaak)
peper en zout
Alles goed mengen en door elkaar prakken.
Ik had met deze ingrediënten 400 gram Guacamole dat kwam in totaal op 26 punten voor alles.
Stel dat je 2 eetlepels per persoon neemt, is het 2 punten per persoon.
————————————————————————————————–