Farfalle met Champignons en Spinazie

Farfalle met Champignons en Spinazie

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gram farfalle pasta
  • 300 gram champignons in dunne plakjes
  • 150 gram ham in dunne plakjes en in stukjes gesneden
  • olijfolie
  • 4 sjalotten schoongemaakt en in dunne plakjes
  • 2 teentjes knoflook fijn gehakt
  • 80 ml witte wijn
  • 3 el roomkaas zachte
  • 100 gram spinazie
  • peterselie gehakte verse
  • zout
  • peper

Instructies

  • Kook de pasta in een grote pan met licht gezouten kokend water beetgaar en giet dit af.
  • Ondertussen verhit een klein beetje olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de champignons, af en toe roeren, gedurende 5 minuten of tot ze goudbruin zijn.
  • Voeg dan de ham, sjalot en knoflook toe en bak al roerend 2 minuten.
  • Voeg de wijn toe en laat sudderen tot het bijna verdampt.
  • Zet het vuur middelhoog.
  • Voeg de roomkaas toe en laat 2 minuten sudderen of tot de saus ingedikt is.
  • Voeg de saus, peterselie en spinazie aan de pasta.
  • Meng het geheel goed door elkaar.
  • Breng op smaak met vers gemalen peper.
  • Serveer het in een mooi diep bord.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Pasta / Varkensvlees