Fasolatha 1

bonensoep
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram witte bonen 1 nacht geweekt
  • 2 ½ liter water
  • 3 ui
  • 1 grote fijngehakte wortel
  • 1 ½ eetlepel peterselie
  • 1 eetlepel tijm
  • 2 eetlepels fijngehakte selderij
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 ½ eetlepel olijfolie
  • peper & zout

Instructies

  • Was de bonen, giet ze af en doe ze in een grote pan.
  • Zet ze onder water en laat ze twee minuten koken.
  • Giet al het water af en doe er eenzelfde hoeveelheid schoon water bij.
  • Breng het aan de kook, voeg uien, wortel, 1 eetlepel peterselie, selderij, tijm, tomatenpuree, olie, zout en peper toe.
  • Laat dit ongeveer 1 uur sudderen tot de bonen gaar zijn.
  • Dien de soep heet op, gegarneerd met peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Griekenland