Feestelijke Gouden Speculaaspoppen
Versier je eigen speculaaspop met glanzend glazuur en kleurrijke decoraties! Een leuke en smakelijke activiteit voor kinderen tijdens Sinterklaas.
		
		
		
	Equipment
- kleine kommetjes
 - Placemat of bakplaat
 - Lepel of paletmes
 
Ingrediënten
- Voor het glazuur:
 - 125 g poedersuiker
 - 1 eiwit gepasteuriseerd
 - Voor de versieringen:
 - Zilverpilletjes
 - Decoratiemusket
 - Decoratiehagel
 - Decoratieroosjes
 - Decoratiemimosa
 - Minismarties
 
Instructies
- Zet alle versieringen in aparte bakjes op tafel.
 - Bekleed een placemat of bakplaat met aluminiumfolie en leg hierop een speculaaspop.
 - Meng in een kom de poedersuiker met het eiwit tot een glad en glanzend glazuur.
 - Verdeel het glazuur eventueel over kleinere kommetjes als je meerdere kleuren wilt maken.
 - Schep een beetje glazuur op een speculaaspop en strijk het uit met de bolle kant van een lepel of een paletmes.
 - Versier de poppen met de snoepjes en andere decoraties.
 - Laat het glazuur volledig uitharden voordat je de koekjes serveert.
 
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Perfect om samen met kinderen te maken tijdens Sinterklaasavond!Wijnadvies:
Lekker met een glas warme chocolademelk of een kruidige glühwein voor volwassenen.Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 2 g | Vet: 3 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 40 g
					