Feestelijke groentesoep

      Reacties uitgeschakeld voor Feestelijke groentesoep

Feestelijke groentesoep

Auteur Astrid Veltman

Hoe maak ik het klaar

  • Smelt 30 gr boter, fruit hierin 1 gesnipperde ui in ± 5 minuten goudgeel en voeg 8 dl vleesbouillon (van tablet) toe.
  • Snijd 200 gr courgette in stukken, 300 gr aardappelen in blokjes en 100 gr prei in ringen en schep ze door elkaar.
  • Schep er 100 gr spinazie en 1 theelepel kerriepoeder door en laat het mengsel op laag vuur 10 minuten koken.
  • Pureer alles met een staafmixer of in een keukenmachine en breng de soep op smaak met peper en zout.
  • Voeg 100 gr diepvriesdoperwtjes toe en kook de soep nog 3 minuten.
  • Verdeel de soep over 4 borden.
  • Schep in het midden van elk bord 1 eetlepel crème fraîche en roer die met een satéstokje tot een spiraal.
  • Verdeel er de rasp van 1 schoongeboende citroen en limoen over en serveer direct.