Fettucini met garnalen

Fettucini met garnalen

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram fettucini
  • 16 grote garnalen rauw gepeld
  • 20 cl kookroom
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 3 eetlepels citroensap vers
  • gerookt paprikapoeder
  • zout
  • peterselie platte fijngehakt
  • olijfolie
  • zwarte peper

Instructies

  • Kook de paste ‘el dente’ volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Smoor intussen de knoflook in een beetje olijfolie in een grote koekenpan.
  • De knoflook hoeft niet te kleuren.
  • Voeg de garnalen toe en breng op smaak met wat zout en peper.
  • Bak deze 2 1a 3 minuten aan elke kant.
  • Haal de garnalen uit de pan en zet deze opzij.
  • Voeg het citroensap toe in de pan en deglaceer.
  • Voeg wat paprikapoeder toe en laat deze even bakken.
  • Voeg dan de kookroom toe en laat deze een paar minute koken zodat deze wat indikt.
  • Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Giet de pasta af en voeg deze aan de saus toe.
  • Schep om zodat de pasta de saus opneemt.
  • Verdeel de pasta over de borden, leg er de garnalen op en bestrooi met wat peterselie.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Pasta / Vis / Zeevruchten