Fettucini semplice

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 250 gram kastanjechampinons
  • 4 takjes peterselie
  • 150 gram bacon
  • olijfolie
  • 600 gram kalkoen
  • 1,5 dl kippenbouillon
  • 1,5 dl rode wijn
  • ¼ l koksroom
  • 1 eetlepel(s) gedroogde tijm
  • peper & zout
  • 400-500 gram fettucini
  • 150 gram oude kaas

Instructies

  • Snipper de sjalotjes en de tenen knoflook. Borstel de champignons schoon en halveer ze. Snijd de peterselie fijn.
  • Bak in de braadpan in 1 el olie de baconreepjes knapperig.
  • Neem ze uit de pan en bewaren.
  • Schenk 2-3 el olie in de pan. Bak hierin, in delen, de kalkoenreepjes op hoog vuur mooi bruin.
  • Voeg de sjalotjes knoflook en champignons toe en roerbak 5 min.
  • Alles even uit de pan in een schaal.
  • Schenk de bouillon en de wijn in de pan, roer de aanbaksels los en breng de jusopeen hoog vuur aan de kook.
  • Roer de room erbij en schep alles, behalve de baconreepjes met de tijm weer terug in de pan. 5-10 min smoren.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Roervlak voor het serveren de baconreepjes en de helft van de peterselie door de saus. Kook intussen de pasta al dente.
  • Pasta op de borden, saus eromheen, rijk peterselieerover.
  • Kaas naar smaak.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta
Land van herkomst Italië