Fillobladerdeeg kaasbakje

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 vellen fillobladerdeeg pak á 250 g, diepvries, Easy Bakery,
  • 75 g boter of margarine
  • 1 zakje geraspte belegen kaas 150 g, AH,
  • 2 plakjes achterham ca. 50 g,
  • ¼ zakje verse bieslook á 25 g,
  • 6 eieren
  • ¾ deciliter koffieroom
  • zout
  • peper

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • (Van tevoren fillobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing).
  • Oven voorverwarmen op' 200 °C of gasovenstand 4.
  • Bakplaat-bekleden met bakpapier.
  • Soufflébakjes omgekeerd op bakplaat zetten.
  • In steelpan 50 g boter zachtjes laten smelten, niet bruin laten worden.
  • Op aanrecht 4 vellen fillobladerdeeg uitspreiden.
  • Vellen dun bestrijken met gesmolten boter.
  • Vellen met ingevette kant naar beneden over soufflébakjes leggen en losjes in vorm van bakjes vouwen. Buitenkant van vellen bestrijken met gesmolten boter.
  • Andere 4 vellen deeg er overheen leggen en bestrijken met gesmolten boter. 25 g
  • Geraspte kaas erover strooien, zó dat kaas ook aan zijkanten van deegbakjes blijft plakken.
  • In oven deegbakjes in ca. 15 minuten bruin en knapperig bakken.
  • Deegbakjes van soufflébakjes nemen en omgekeerd op bakplaat zetten. 25 g Kaas erin strooien.
  • In oven deegbakjes nog ca. 5 minuten bakken.
  • Deegbakjes uit oven nemen en op taartrooster helemaal laten afkoelen.
  • Tot gebruik in grote, goed afsluitbare trommel bewaren.

BEREIDEN:

  • Ham in dunne reepjes snijden.
  • Bieslook in stukjes van ca. 1 cm knippen.
  • In kom eieren loskloppen met koffieroom, zout en peper.
  • Rest van kaas erdoor roeren. In (koeken)pan rest van boter smelten.
  • Eiermengsel toevoegen en al roerend op zacht vuur langzaam laten stollen tot eiermengsel gaar is en mooi glanst.
  • Deegbakjes op vier borden zetten.
  • Roerei erin scheppen.
  • Hamreepjes en bieslook erover strooien.
  • Direct serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Kaas / Ontbijt / Varkensvlees / Vlees