Filodeegpasteitjes met garnalenragout

Filodeegpasteitjes met garnalenragout

Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 vellen filodeeg circa ½ pak
  • bakolie of bakspray
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 50 ml witte wijn
  • 250 ml garnalen- of visbouillon
  • slagroom
  • witte peper
  • 200 gram gekookte garnalen
  • 1 el fijngehakte dille
  • 1 tl citroenrasp

Instructies

  • Voorbereiden:
  • Zowel de filodeegbakjes als ragout kun je een dag eerder bereiden.
  • Bewaar de bakjes luchtdicht buiten de koelkast.
  • De ragout bewaar je afgedekt in de koelkast.
  • Warm deze op laag vuur op in een pannetje vlak voordat je gaat serveren.
  • Haal het filodeeg een uur van tevoren uit de vriezer en laat (in de verpakking) ontdooien.
  • Verwarm de oven voor op 160 ˚C.
  • Leg een vel filodeeg op je werkvlak, vet licht in met bakspray (of bestrijk met olie), leg er nog 2 vellen op die je beide invet.
  • Snijd daarna met een scherp mes in vieren zodat je 4 vierkanten krijgt.
  • Vet 4 muffinvormpjes in. Leg in ieder vormpje een filodeegvierkant en maak er een bakje van.
  • Druk de zijkanten en bodem stevig aan.
  • Zet de muffinbakvorm op het onderste rek van je oven en bak 20 minuten tot de bakjes goudbruin van kleur zijn.
  • Hou ze in de gaten en dek eventueel af met aluminiumfolie als ze te bruin dreigen te worden.
  • Smelt de boter op laag vuur in een pan.
  • Strooi de bloem erbij en bak daarna een aantal minuten in de boter terwijl je blijft roeren.
  • De bloem moet garen, maar niet bruin worden.
  • Schenk de witte wijn en bouillon er rustig bij terwijl je klopt met een garde.
  • De ragout zal nu gaan indikken.
  • Schenk er naar smaak nog een scheutje slagroom bij, maar maak de ragout niet te vochtig.
  • Proef en breng op smaak met peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Eten er kinderen mee, laat dan de wijn uit het recept en gebruik 300 ml bouillon in
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zeevruchten