Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 3 vellen filodeeg circa ½ pak
- bakolie of bakspray
- 25 gram boter
- 25 gram bloem
- 50 ml witte wijn
- 250 ml garnalen- of visbouillon
- slagroom
- witte peper
- 200 gram gekookte garnalen
- 1 el fijngehakte dille
- 1 tl citroenrasp
Instructies
- Voorbereiden:
- Zowel de filodeegbakjes als ragout kun je een dag eerder bereiden.
- Bewaar de bakjes luchtdicht buiten de koelkast.
- De ragout bewaar je afgedekt in de koelkast.
- Warm deze op laag vuur op in een pannetje vlak voordat je gaat serveren.
- Haal het filodeeg een uur van tevoren uit de vriezer en laat (in de verpakking) ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 160 ˚C.
- Leg een vel filodeeg op je werkvlak, vet licht in met bakspray (of bestrijk met olie), leg er nog 2 vellen op die je beide invet.
- Snijd daarna met een scherp mes in vieren zodat je 4 vierkanten krijgt.
- Vet 4 muffinvormpjes in. Leg in ieder vormpje een filodeegvierkant en maak er een bakje van.
- Druk de zijkanten en bodem stevig aan.
- Zet de muffinbakvorm op het onderste rek van je oven en bak 20 minuten tot de bakjes goudbruin van kleur zijn.
- Hou ze in de gaten en dek eventueel af met aluminiumfolie als ze te bruin dreigen te worden.
- Smelt de boter op laag vuur in een pan.
- Strooi de bloem erbij en bak daarna een aantal minuten in de boter terwijl je blijft roeren.
- De bloem moet garen, maar niet bruin worden.
- Schenk de witte wijn en bouillon er rustig bij terwijl je klopt met een garde.
- De ragout zal nu gaan indikken.
- Schenk er naar smaak nog een scheutje slagroom bij, maar maak de ragout niet te vochtig.
- Proef en breng op smaak met peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Eten er kinderen mee, laat dan de wijn uit het recept en gebruik 300 ml bouillon in