Finocchi Gratinati

(gegratineerde venkel)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg venkelknollen
  • zout peper
  • boter
  • 2-3 eetlepel Parmezaanse kaas geraspt
  • 3 deciliter slagroom

Instructies

  • Maak de venkelknollen schoon en verwijder de buitenste bladeren.
  • Snijd de venkelknollen in vieren en kook ze in een bodem water met zout tot ze zacht, maar niet slap zijn.
  • Beboter een ovenvaste schaal.
  • Laat de venkel goed uitlekken en doe de stukken in de beboterde schaal.
  • Bestrooi ze met wat zout, peper en de Parmezaanse kaas en giet er de slagroom over.
  • Bak het gerecht 15-20 minuten in een op 200°c voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is.
  • Dien het direct op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch