Finse kruidkoek

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram zachte roomboter
  • 250 gram bruine suiker
  • 4 eieren
  • 250 gram geraspte appelen
  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 soeplepels speculaaskruiden
  • 1 dl melk

Instructies

  • Roer de boter schuimig, voeg de suiker toe en klop het luchtig.
  • Meng er de geraspte appel door.
  • Zeef de zelfrijzende bloem en de speculaaskruiden en meng ze, afwisselend met de melk, door het beslag.
  • met de melk, door het beslag.
  • Vet een langwerpig bakblik goed in en vul het met het deeg.
  • Bak de koek ± 45 minuten op 180°C.
  • Laat de koek afkoelen voordat u hem uit de vorm haalt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Land van herkomst Finland