Flensjes met appelroom

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 40 gram bloem
  • ½ losgeklopt ei
  • liter melk
  • 6 eetlepels appelcompote
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • kaneel
  • boter
  • 1 eetlepel poedersuiker

Instructies

  • Meng de bloem met het ei en de melk en roer er een glad beslag zonder klontjes van.
  • Meng de appelcompote met de crème fraîche en een mespunt kaneel.
  • Smelt een klontje boter in een kleine koekenpan, schep een sauslepel beslag in de pan en bak het flensje tot de bovenkant droog en de onderkant bruin is.
  • Keer het flensje om en bak de andere kant bruin.
  • Schuif het flensje op een bord, houd het warm, terwijl u op dezelfde manier nog 3 flensjes bakt.
  • Verdeel de appelroom over de flensjes, rol ze op en leg ze op 2 bordjes.
  • Doe de poedersuiker met 1/2 theelepel kaneel in een theezeefje en strooi het over de flensjes.
  • Flensjes met kaneelijs en geglacee.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken