Flensjes met appelroom
Ingrediënten
- 40 gram bloem
- ½ losgeklopt ei
- ⅛ liter melk
- 6 eetlepels appelcompote
- 2 eetlepels crème fraîche
- kaneel
- boter
- 1 eetlepel poedersuiker
Instructies
- Meng de bloem met het ei en de melk en roer er een glad beslag zonder klontjes van.
- Meng de appelcompote met de crème fraîche en een mespunt kaneel.
- Smelt een klontje boter in een kleine koekenpan, schep een sauslepel beslag in de pan en bak het flensje tot de bovenkant droog en de onderkant bruin is.
- Keer het flensje om en bak de andere kant bruin.
- Schuif het flensje op een bord, houd het warm, terwijl u op dezelfde manier nog 3 flensjes bakt.
- Verdeel de appelroom over de flensjes, rol ze op en leg ze op 2 bordjes.
- Doe de poedersuiker met 1/2 theelepel kaneel in een theezeefje en strooi het over de flensjes.
- Flensjes met kaneelijs en geglacee.