Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 eieren
- 60 gr bloem
- 2 dl melk
- Snufje zout
- ½ eetlepel suiker
- Geraspte schil van 1/2 citroen
- Geraspte schil van 1/2 sinaasappel
- 3 eetlepels gesmolten boter
- 200 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 appels in partjes
- Kaneelijs
Instructies
- Klopt in een kom de eieren, bloem en melk tot een glad beslag.
- Voeg een snufje zout, suiker, geraspte schil van citroen en sinaasappel, en gesmolten boter toe aan het beslag.
- Roer goed door en laat het beslag 1 uur rusten.
- Bak dunne flensjes in een koekenpan met anti-aanbaklaag.
- Smelt suiker en vanillesuiker in een pan tot het lichtbruin kleurt.
- Voeg de appelpartjes toe en laat ze in ongeveer 35 minuten zachtjes karameliseren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de flensjes met de geglaceerde appel partjes en voeg een bolletje (kaneel)ijs toe.
Geniet van dit heerlijke nagerecht!
Geniet van dit heerlijke nagerecht!
