Flensjes met Kaneelijs en Geglaceerde Appel

Flensjes met Kaneelijs en Geglaceerde Appel

Flensjes met Kaneelijs en Geglaceerde Appel

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 60 gr bloem
  • 2 dl melk
  • Snufje zout
  • ½ eetlepel suiker
  • Geraspte schil van 1/2 citroen
  • Geraspte schil van 1/2 sinaasappel
  • 3 eetlepels gesmolten boter
  • 200 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 appels in partjes
  • Kaneelijs

Instructies

  • Klopt in een kom de eieren, bloem en melk tot een glad beslag.
  • Voeg een snufje zout, suiker, geraspte schil van citroen en sinaasappel, en gesmolten boter toe aan het beslag.
  • Roer goed door en laat het beslag 1 uur rusten.
  • Bak dunne flensjes in een koekenpan met anti-aanbaklaag.
  • Smelt suiker en vanillesuiker in een pan tot het lichtbruin kleurt.
  • Voeg de appelpartjes toe en laat ze in ongeveer 35 minuten zachtjes karameliseren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de flensjes met de geglaceerde appel partjes en voeg een bolletje (kaneel)ijs toe.
Geniet van dit heerlijke nagerecht!
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert – Nagerecht / Fruit / Pannenkoeken
Feestdagen etc Kerst