Fluweelzachte mosterdsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Fluweelzachte mosterdsoep

 

Fluweelzachte mosterdsoep

Recept afdrukken
CategorieSoep
porties4
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 2 eetlepels boter
  • 3 prei in ringen
  • 3 eetlepels grove mosterd
  • 3 aardappel in blokjes
  • 7 1/2 dl kippenbouillon
  • 2 dl slagroom
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels fijngesneden bieslook

Bereidingswijze

  • Verhit de boter en bak de prei hierin ± 6 minuten.
  • Voeg 2 eetlepels mosterd en de aardappelen toe en bak die ± 4 minuten mee.
  • Schenk de bouillon erbij, breng het mengsel aan de kook en laat het op zacht vuur ± 20 minuten koken.
  • Pureer de Soep en zeef haar.
  • Breng de soep opnieuw aan de kook, voeg de slagroom toe en breng met peper en zout op smaak.
  • Roer de rest van de mosterd door de soep en bestrooi met bieslook.