Focaccia met auberginespread
AllerHande jubileumnummer 2003
Ingrediënten
- 1 grote aubergine
- 1 focaccia brood
- 1 teentje knoflook geperst
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 1 theelepel citroensap
- 2 eetlepel(s) basilicum fijngehakt
- pijnboompitten geroosterd
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- In oven aubergine in 30 minuten gaarbakken.
- Daarna focaccia in 6-8 minuten afbakken in oven.
- Intussen aubergine halveren en vruchtvlees eruit scheppen.
- Vruchtvlees fijnprakken en auberginemoes uit laten lekken in zeef.
- Auberginemoes mengen met knoflook, olie, citroensap, basilicum en zout en peper naar smaak.
- Brood in plakken snijden en plakken besmeren met auberginespread.
- Bestrooien met pijnboompitten.