Focaccia met auberginespread

AllerHande jubileumnummer 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote aubergine
  • 1 focaccia brood
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 eetlepel(s) basilicum fijngehakt
  • pijnboompitten geroosterd

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • In oven aubergine in 30 minuten gaarbakken.
  • Daarna focaccia in 6-8 minuten afbakken in oven.
  • Intussen aubergine halveren en vruchtvlees eruit scheppen.
  • Vruchtvlees fijnprakken en auberginemoes uit laten lekken in zeef.
  • Auberginemoes mengen met knoflook, olie, citroensap, basilicum en zout en peper naar smaak.
  • Brood in plakken snijden en plakken besmeren met auberginespread.
  • Bestrooien met pijnboompitten.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brood / Groenten / Lunch
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch