Focaccia met kruiden en Feta

Kruidige Focaccia met Feta en Honing

Porties: 4
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol glutenvrij vers pizzadeeg
  • 6 verse takjes tijm grof gesneden
  • 40 ml honing
  • 40 ml olijfolie
  • 1 eetlepel zout
  • 70 g feta

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Rol het deeg met het bakpapier uit op de bakplaat en vouw het in het midden om twee lagen deeg te maken.
  • Druk met je vingers enkele inkepingen in het deeg.
  • Besprenkel het deeg gelijkmatig met honing en olijfolie.
  • Strooi de grof gesneden tijm over het deeg en verkruimel de feta eroverheen.
  • Bestrooi met zout.
  • Bak de focaccia onderin de oven gedurende 20-25 minuten, tot goudbruin en knapperig.
  • Snijd de focaccia na het bakken met een mes in grote hoeken en serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Je kunt de focaccia naar wens bestrooien met kruiden van het seizoen, zoals rozemarijn, oregano of een kruidenmengsel voor extra smaak.
  • Serveer deze smakelijke focaccia als bijgerecht bij een Italiaanse maaltijd en geniet ervan met een glas droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 8 g | Vet: 18 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 10 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Brood / Warme hapjes
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch