Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol glutenvrij vers pizzadeeg
- 6 verse takjes tijm grof gesneden
- 40 ml honing
- 40 ml olijfolie
- 1 eetlepel zout
- 70 g feta
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
- Rol het deeg met het bakpapier uit op de bakplaat en vouw het in het midden om twee lagen deeg te maken.
- Druk met je vingers enkele inkepingen in het deeg.
- Besprenkel het deeg gelijkmatig met honing en olijfolie.
- Strooi de grof gesneden tijm over het deeg en verkruimel de feta eroverheen.
- Bestrooi met zout.
- Bak de focaccia onderin de oven gedurende 20-25 minuten, tot goudbruin en knapperig.
- Snijd de focaccia na het bakken met een mes in grote hoeken en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Je kunt de focaccia naar wens bestrooien met kruiden van het seizoen, zoals rozemarijn, oregano of een kruidenmengsel voor extra smaak.
- Serveer deze smakelijke focaccia als bijgerecht bij een Italiaanse maaltijd en geniet ervan met een glas droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 8 g | Vet: 18 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 10 g