Foe Yong Hai a la Sandra

Foe Yong Hai a la Sandra

Voor 4 personen en voor mensen die Weight Watchers doen, 4 punten per portie.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor het ei:

  • 12 ei losgeklopt in een grote schaal
  • 150 gram kip 8 minuten voorgekookt en gepluisd
  • 75 gram champignons in plakjes
  • 25 gram bamboescheuten gesneden
  • 50 gram geraspte wortel
  • ½ paprika in dunne reepjes gesneden
  • ½ paprika in dunne reepjes gesneden
  • ½ prei in halve ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
  • ½ bos(jes) bladselderij klein gehakt
  • 10 gram Greensweet erythritol suiker
  • 10 ml sambal oelek
  • PAM spray

Voor de saus:

  • 200 ml tomatenketchup
  • 300 ml water
  • 1 ui klein gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
  • 175 gram tomaat uitgelekt en super klein gehakt
  • 75 ml azijn
  • 45 gram Greensweet Stevia Brown
  • 25 gram maïzena opgelost in een klein beetje koud water
  • 15 ml sesamolie
  • 15 ml gembersiroop
  • peper & zout uit de molen

Instructies

  • Kook de kip in water met peper en zout en laat met deksel op de pan 8 minuten koken. Laat afkoelen en pluis de kip in reepjes uit elkaar.
  • Meng alle ingrediënten voor het ei (behalve de PAM spray), door het losgeklopte ei. Breng op smaak met peper, zout.
  • Zet apart en begin met de saus.
  • Fruit de ui met de knoflook even aan in de sesamolie.
  • Voeg de gepelde tomaten toe en roerbak een minuutje mee, doe de tomatenketchup en rode wijnazijn erbij en breng aan de kook.
  • Zeef de saus, zet weer op het vuur en voeg al roerend het water, de Greensweet Stevia Brown en de gembersiroop toe. Doe het maïzena papje erbij, roer door elkaar en breng weer even aan de kook. Laat zachtjes even koken. Als het dik genoeg is, zet de saus dan apart op laag vuur met een plaatje ertussen en ga verder met het ei.
  • Spuit wat PAM spray in een diepe koekenpan en zet het vuur laag. Doe het eimengsel met de groente erin en doe een deksel erop. Bak op laag vuur tot van het ei gaat stollen. Als het ei stolt, roerbak alles dan door elkaar zodat je een losse ei substantie krijgt.
  • Als het ei klaar is, doe je het ei in een schaal en giet je de saus er overheen.
  • Eet smakelijk!

Notities / Tips / Wijnadvies

Ik heb het gegeten met bloemkoolrijst, even 5 minuutjes ge-roer-bakt in 15 ml sojasaus, 10 ml sambal oelek en 15 ml ketjap manis, op smaak gebracht met wat peper en zout (voor 4 personen, 0 punten extra)
————————————————————————————————–
Recept categorieën Ei / Gevogelte / Kip