Forel met Geroosterde Amandelen en Roomsaus
Een klassiek Frans visgerecht met ovengebakken forel, gegarneerd met geroosterde amandelschilfers en een romige saus. Heerlijk met aardappelen of salade.
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Maak de forellen schoon, spoel af en dep droog.
- Bestrooi de binnen- en buitenkant met peper en zout.
- Leg de forellen in een ingevette ovenschaal.
- Besprenkel met citroensap en strooi de peterselie erover.
- Bak de forellen 10 minuten in het midden van de oven.
- Haal ze voorzichtig uit de ovenschaal en leg ze op een warme serveerschaal.
- Verwarm de room licht in een pannetje en giet over de forellen.
- Rooster de amandelschilfers in een beetje boter goudbruin in een koekenpan.
- Bestrooi de forellen met de geroosterde amandelen en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met gekookte aardappelen of een frisse salade. Wijnadvies:
Een droge rosé zoals Rosé de Provence past uitstekend bij dit gerecht.
Serveer met gekookte aardappelen of een frisse salade. Wijnadvies:
Een droge rosé zoals Rosé de Provence past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 38 g | Vet: 28 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g