Forelfilet met pasta en spinaziepesto

AllerHande augustus 2001
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • zout
  • 1 pak spinazie diepvries (450 g)
  • 400 g fusilli pasta
  • 50 g boter of margarine
  • 400 g forelfilets
  • 2 bakjes verse groene pesto à 100 g
  • 12 zwarte olijven zonder pit

Instructies

  • In pan heet water met zout aan de kook brengen.
  • Intussen spinazie volgens gebruiksaanwijzing op verpakking verwarmen.
  • In pan met kokend water fusilli volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
  • Intussen in ruime koekenpan boter verhitten en forelfilets in ca. 8 minuten op middelhoog vuur gaar en bruin bakken, halverwege keren.
  • Filets uit pan nemen en in schuine stukken snijden.
  • Pesto door warme spinazie mengen, op smaak brengen met zout.
  • Pasta afgieten en spinaziesaus erdoor scheppen.
  • Pasta over vier diepe borden verdelen en stukjes vis erop leggen.
  • Garneren met zwarte olijven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Vis
Land van herkomst Italië